Ahir vam viure a les Corts Valencianes l’últim debat de política general d’esta legislatura. I una mostra de que les coses estan canviant és que els valencians i les valencianes van poder seguir-lo per la televisió autonòmica A punt. Vaig tindre l’ocassió de saludar als professionals que es van desplaçar a les Corts i felicitar-los pel seu treball. Després de quatre anys hem recuperat un servei públic esencial que, a més, no està manipulat ni dirigit com abans. De fet, ahir es van veure de forma íntegra les intervencions dels cinc síndics, un fet que no recordem a l’antiga Canal 9.
La conclusió del debat pensé que és molt clara. En esta legislatura hem passat de la Comunitat de la Corrupció a la Comunitat de la Solidaritat. Hem passat de la Comunitat de l’Especulació a la Comunitat de la Regeneració. Estic molt satisfeta del discurs del president, perquè no solament va desglossar tota la gestió realitzada (el programa Xarxallibres, l’eliminació del copagament, l’augment de beques…), sino que va demostrar que hi ha projecte per a llarg. Algunes de les 35 mesures anunciades tindran una gran repercussió en la millora de la vida dels valencians i les valencianes. 
L’ampliació del Port de València i el Parc de Sagunt, la instal·lació de firmes com Indra i Accenture en el Districte Digital de la Ciudad de la Luz a Alacant, o el pla pilot de polígons industrials digitals fomentaran la creació de milers de llocs de treball. Cal sumar programes d’èxit com Avalem Joves +, del que el proper any es beneficiaran 4.500 persones.
Com a alcaldessa de Quart de Poblet també em va convencer l’esperit municipalista, les ajudes promeses per a que els nostres veïns i veïnes puguen tindre garantits alguns serveis que les polítiques del PP havien posat en perill. Vull destacar especialment la decissió d’obrir al servei públic el metro durant la nit i reprendre les obres per a ampliar la xarxa amb la línea T2. És altra reivindicació histórica dels quarters i les quarteres que es fa realitat amb un govern socialista. 
En sanitat no sols s’avançarà en el rescat dels concerts que va signar el PP, sino que s’incidirà en el que per a mi és el més important, les llistes d’espera. El pla de xoc reduirà sense dubte el temps d’espera d’aquells que estan pendents d’una intervenció quirúrgica.
De l’altre costat vam veure a una líder del PP desnortada, que sols veu fantasmes catalanistes on no hi ha. Un PP que encara està per regenerar, i un Ciudadanos que sembla una mala còpia i no acaba de trobar discurs propi. 
Continuarem treballant amb la mateixa fermesa per millorar la vida dels nostres veïns i veïnes.
Carmen Martínez